Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócok zsemlében

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húst megsózzuk, megborsozzuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A paprikát is felkockázzuk.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük őket egy tányérra.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a gombócok sültek, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, és megsózzuk, -borsozzuk, valamint megszórjukcsilivel. 2-3 percig pároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot.
  4. Visszatesszük a gombócokat, és néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  5. Tálaláshoz a zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk,majdráhalmozzuk a gombócokat a szósszal együt, és teszünk belekevésrukkolát is.

Megjegyzés

Tipp:
A passzírozott paradicsom helyett használhatunk összeturmixolt konzerv- vagy érett, friss paradicsomot is. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss