Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc tésztával

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg darált hús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A mártáshoz :
  • 2 ek olívaolaj
  • kb. 3-4 dl paradicsompüré
  • 2,5 dl víz
  • 1 csomag bolognai alap
  • bors
  • 50 dkg spagetti
  • A tetejére :
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk egy nagyobb keverőtálba tett darált húsunkhoz. A hagymákat meghámozzuk és lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk és ezeket, a  fűszerekkel együtt, a húsos masszához adjuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és kisebb gombócokat formálunk belőle.
  2. Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és körbepirítjük benne a gombócokat.
  3. A mártáshoz az olajat melegítjük, beleöntjük a paradicsompürét, majd felöntjük a vízben elekevert bolognai alappal. Befűszerezzük és összeforraljuk. A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk, majd ráöntjük a szószt, és 180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjkük. 
  4. A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Tálaláskor a tésztára gombócokat és szaftot halmozunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>>

13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss