A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk egy nagyobb keverőtálba tett darált húsunkhoz. A hagymákat meghámozzuk és lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk és ezeket, a fűszerekkel együtt, a húsos masszához adjuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és kisebb gombócokat formálunk belőle.
Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és körbepirítjük benne a gombócokat.
A mártáshoz az olajat melegítjük, beleöntjük a paradicsompürét, majd felöntjük a vízben elekevert bolognai alappal. Befűszerezzük és összeforraljuk. A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk, majd ráöntjük a szószt, és 180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjkük.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Tálaláskor a tésztára gombócokat és szaftot halmozunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.