Elkészítés: A darált húst elkeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amiben megsütjük a gombócokat, majd kiszedjük.
Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, s ha zsírjára sült, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal és leveskockával ízesítjük, majd pici vizet öntve alá beletesszük a gombócokat. Fedő alatt lassan puhára főzzük.
Ha kész, a liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre