Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hummusz könnyedén

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4-6 személyre:
  • 1 kis doboz csicseriborsó-konzerv (tisztán mért tömeg: 22,5 dkg)
  • 2 nagy evőkanál tahini (szezámkrém) (kb. 6 dkg)
  • 1 dundi gerezd fokhagyma áttörve (aki kedveli, duplázhatja a mennyiségét)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 púpozott teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 mokkáskanál őrölt chili
  • 1,5 dl hideg víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva

Elkészítés

Elkészítés: A csicseriborsót alaposan átmosom, lecsepegtetem. Nagy keverőtálba öntöm, hozzáadom a többi összetevőt. Botmixerrel néhány perc alatt világos, homogén krémmé keverem. Ha szükséges, a hozzáadott víz mennyiségét valamelyest növelem, hogy közepes sűrűségű végeredményre jussak.

Tálra szedem, kevés fodros szélű petrezselyemmel, római köménnyel és chilivel díszítem.

Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezem, hogy az ízek összeérjenek. Mivel alacsony hőmérsékleten tovább sűrűsödik a krém, az elkészítésnél célszerű a kívánatosnál leheletnyivel folyékonyabb állagra törekedni.

Megjegyzés

Jól záródó üveg vagy műanyag edényben napokig őrzi frissességét.

A hagyományos összetevőkhöz képest nálam a hummusz nem tartalmaz olívaolajat, hisz a szezámkrémnek önmagában is magas az olajtartalma.

További recepteket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss