Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda cupcake (gluténmentes recept)

60 perc
egyszerű
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk sütőpor
  • vaníliakivonat, vagy vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg rizsliszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl cukrészhab
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek eritrit por
  • A tetejére:
  • 10 dkg glutén- és cukormentes étcsoki
  • 1 ek étolaj vagy szőlőmagolaj

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel, majd a vaníliakivonattal, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
  2. A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is. Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Miután a muffinok kihűltek a papírokat lehúzzuk róluk, és mindegyiknek levágjuk a tetejét. A "kalapokat" - a vízgőz felett felolvasztott - csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni.
  4. A krémhez a cukrászhabot kemény habbá verjük, a mascarponét az eritrittel és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a cukrászhabhoz adjuk, összekeverjük, és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a muffinok aljára nyomunk vele a krémből. Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.

TÚL SZÁRAZ A MUFFIN? ÍME KÉT TUCAT ÉSZBONTÓAN KRÉMES CUPCAKE >>> 

Megjegyzés

Szeretjük a hólabdát, de az elkészítésével járó macerát nem... Gluténmentes! Gyorsan elkészíthető édesség, amit bátran feltehtünk az ünnepi asztalra. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss