Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg őszibarackleves kávéhabbal

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl barackpálinka
  • 3 evőkanál gesztenyeméz
  • 1 csipetnyi fahéj
  • A habhoz:
  • 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó, lehet koffeinmentes is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük, jégbe hűtjük.

Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra 1-2 csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

Megjegyzés

A nyári hőségben igazán jólesik ez a különleges barackleves. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss