Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi ravioli parmezános burgonyatöltelékkel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk só
  • 20 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg burgonya
  • 3 ek parmezán
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • 1 ek vaj
  • 2-3 zsályalevél
  • 10 dkg szeletelt bacon

Elkészítés

  1. A tésztához összegyúrjuk a tojásokat és a sót, annyi liszttel, amennyit felvesz a tojás, majd letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk, a töltelékből diónyi gombócokat formázunk, és elhelyezzük a tésztacsík alsó felén, egymástól kb. 6-7 cm távolságra, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztarészt. A töltelék körül kinyomkodjuk a levegőt és egy hullámos szélű linzerkiszúróval (6-7 cm az átmérője) kiszaggatjuk.
  4. A raviolikat lobogó, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük. Egy serpenyőben vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a felaprított zsályát, és összeforgatjuk a raviolival. A bacont apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, és rászórjuk a tésztára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss