Elkészítés: 1. A pitához a lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a 2 dl langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk a maradék 3 dl langyos vízzel. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk. A masszát hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.
2. A megkelt tésztából 10-15 golyót gyúrunk, amit 1/4 órán át pihentetünk. Eközben a sütőt forróra melegítjük elő.
3. A golyókból kb. 1 cm vastag tésztát nyújtunk, enyhén belisztezzük, és a kilisztezett vagy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. Figyelem, a tepsit csak lisztezzük, ne zsírozzuk!!!
4. Csak rövid ideig, 2-3 percig sütjük. Mikor látjuk, hogy kezd felpúposodni, kivesszük, megfordítjuk őket, és halványbarnára sütjük a másik felüket. A kész pitát letakarjuk, hűlni hagyjuk.
5. A húshoz a csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd serpenyőben kisütjük.
6. A zöldségeket felszeleteljük.
7. Elkészítjük a szószt: a tejfölt ízesítjük borssal és kész is van!
8. Végül a pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel, szószt öntünk rá, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal is.