Elkészítés: A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A langyos vízbe beletesszük a cukrot. Ha élesztőt használunk, akkor ebben felfuttatjuk (ez esetben kicsit lágyabb, kevésbé tömör kenyeret kapunk), a porélesztőt csak simán összekeverjük a vízzel (ezzel kicsit tömörebb cipót kapunk). A liszthez öntjük az olajjal együtt, és jó alaposan összedolgozzuk. A jó kenyér titka az alapos dagasztás. :)
Fél órát pihentetjük, majd kicsit átgyúrjuk, hogy ne legyen levegős. Cipót formázunk belőle, a tetejét kicsit megkenjük vízzel, bevagdossuk (ha nem szeretnénk, hogy kettéváljon, akkor az oldalát is kicsit bevágjuk).
Kikent, lisztezett kerek formában magas hőfokon (kb. 220°C) fél óra alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre