Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi cipó

75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A langyos vízbe beletesszük a cukrot. Ha élesztőt használunk, akkor ebben felfuttatjuk (ez esetben kicsit lágyabb, kevésbé tömör kenyeret kapunk), a porélesztőt csak simán összekeverjük a vízzel (ezzel kicsit tömörebb cipót kapunk). A liszthez öntjük az olajjal együtt, és jó alaposan összedolgozzuk. A jó kenyér titka az alapos dagasztás. :)

Fél órát pihentetjük, majd kicsit átgyúrjuk, hogy ne legyen levegős. Cipót formázunk belőle, a tetejét kicsit megkenjük vízzel, bevagdossuk (ha nem szeretnénk, hogy kettéváljon, akkor az oldalát is kicsit bevágjuk).

Kikent, lisztezett kerek formában magas hőfokon (kb. 220°C) fél óra alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss