Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi almás krémes

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveles tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • pár csepp ecet
  • kb. 1 dl langyos, enyhén sós víz
  • A tészta hajtohatásához:
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • Az almakrémhez:
  • 1 kg reszelt alma (a levét nem nyomkodjuk ki!)
  • 7+3 dl víz
  • 20-25 dkg cukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • citromlé
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a fentieket összedolgozzuk szép hólyagosra annyi sós, langyos vízzel, hogy közepes keménységű rétestésztát kapjunk. Letakarva 25 percig pihentetjük. Közben a hajtogatáshoz a vajat a liszttel összedolgozzuk, hidegre tesszük.

Ezután vékony lappá nyújtjuk a tésztát, és a lisztes vajat rákenjük. 4 részbe hajtjuk, amit 15 perc pihentetések után háromszor megismétlünk. Mindig egy irányban hajtogatjuk.

A tésztát megfelezzzük, kinyújtjuk, és 23×38 cm-es tepsiben külön-külön világosra sütjük mindkét lapot.

Az almakrémhez a reszelt almát 7 dl vízben feltesszük főni, majd beleszórjuk a cukrot, jól elkeverjük. Amikor puha, hozzáöntjük a 3 dl vízben elkevert pudingporokat, ízesítjük citromlével, és 5 percig forraljuk, közben kevergetjük.

Amikor kész, még forrón a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk a másik lappal befedjük. Jól kihűtjük és hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva szeletelhető.

Megjegyzés

Nagyon finom lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss