Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis túrós nudli tejmentesen

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A nudli elkészítéséhez a burgonyát vagy héjában megfőzzük és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
  3. Ezután lisztezett deszkán vékony kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából, és kb. 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó sós forró vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.
  4. A totut összekeverjük az édesítővel, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd a meleg nudlihoz keverjük. Azonnal vagy kihűtve tálalható. 

Megjegyzés

Tejmentes és édes nudli, házilag. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss