A lisztet kimérjük egy tálba – ha van dagasztógépünk, akkor annak a táljába –, majd a sóval és a citromhéjjal elkeverjük.
Ezután a liszt közepébe egy mélyedést készítünk, beletesszük a zsiradékot, a tojássárgáját, a cukrot, és ide morzsoljuk az élesztőt is.
Langyosra melegítjük a totutejet (nem szabad forróra, mert elpusztul az élesztő) a mélyedésbe öntjük.
Ha géppel dagasztunk, akkor addig kell dagasztani a tésztát, amíg a tészta felülete szép sima és már alig ragad a tálhoz. Ha kézzel dolgozunk, akkor egy villával kezdjük kevergetni a totutejes élesztős elegyet úgy, hogy egyre több lisztet keverünk hozzá. Ha már a villával nem tudjuk keverni, mert olyan sűrű, akkor tisztítsuk le a villát, és belisztezett kézzel kezdjük el dagasztani a tésztát, addig, amíg már alig ragad a kezünkre. Érdemes egyszer-kétszer megmosni a kezünket gyúrás közben, így gyorsabban egynemű lesz a tészta, és könnyebb lesz vele dolgozni.
Ha kész a tésztánk, akkor betehetjük a hűtőbe egy nagyobb tálban, letakarva, akár 2 napig is pihenhet, kelhet ott, és akkor dolgozzuk fel, amikor szeretnénk. Ha rögtön szeretnénk, akkor takarjuk le a tésztánkat, és pihentessük meleg helyen kb. fél órán át. Ezután óvatosan gyúrjuk át, és újabb fél órán át pihentessük.
A töltelékhez a totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A citromlével ízlés szerint ízesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra és négyzet alakúra nyújtjuk, és 4 egyforma négyzetre vágjuk.
A tölteléket négy részre osztjuk, a tésztanégyzetek közepére halmozzuk, a tészta négy szélét megkenjük a felvert tojással, majd összefogjuk a négy sarkát a töltelék felett, és kissé összenyomjuk, akár meg is csavarhatjuk.
A batyukat egyenlő távolságban egymástól a tepsire rakjuk, letakarjuk a konyharuhával, és 15-20 percig pihentetjük, majd alaposan lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.