A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és gyűrűkre szétszedjük. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk, és felcsíkozzuk. A salátát levelekre szedjük, gondosan többször váltott vízben megmossuk és leszárítjuk.
A darált húst megszórjuk sóval, borssal, jól összegyúrjuk és négy pogácsát formázunk belőle. A margarint serpenyőben felhevítjük, és a húspogácsák mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne.
A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a ketchup-ot. A hamburger zsemléket kettévágjuk és mikróban vagy sütőben átmelegítjük. A zsemle alsó felére teszünk egy kevés mártást, erre salátalevelet, a húspogácsát, majd hagymát, paradicsomot, paprikát, egy szelet sajtot, és befedjük a zsemle tetejével. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre