Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamburger

MME MME
3.6/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és gyűrűkre szétszedjük. A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, és felkarikázzuk. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk, és felcsíkozzuk. A salátát levelekre szedjük, gondosan többször váltott vízben megmossuk és leszárítjuk.

2.

A darált húst megszórjuk sóval, borssal, jól összegyúrjuk és négy pogácsát formázunk belőle. A margarint serpenyőben felhevítjük, és a húspogácsák mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne.

3.

A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a ketchup-ot. A hamburger zsemléket kettévágjuk és mikróban vagy sütőben átmelegítjük. A zsemle alsó felére teszünk egy kevés mártást, erre salátalevelet, a húspogácsát, majd hagymát, paradicsomot, paprikát, egy szelet sajtot, és befedjük a zsemle tetejével. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss