A halrudacskákat sütőben vagy serpenyőben süssük meg. Ha elkészültek, egy háztartási papírkendővel itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.
A tejfölös mártáshoz keverjük össze a tejfölt a zúzott fokhagymával, a csipetnyi fehér borssal, és ízlés szerinti mennyiségű sóval.
A szilvás-szezámmagos mártáshoz az apróra vágott zöldhagymát pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a szilvalekvárt, jól keverjük el, majd öntsük hozzá a húsleveslét is. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele a szezám magot is.
A paradicsomos mártáshoz forraljuk fel a paradicsom-pürét a húslével együtt. Adjuk hozzá az apróra vágott csilipaprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre