Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halászlé klasszikusan

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron. Rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, és kevergetve zsírjára pirítjuk. Tűzről lehúzva megszórjuk őrölt borssal és pirospaprikával. Annyi pirospaprikát tegyünk bele, hogy szép piros színe legyen majd a halászlének. (A háziból elég 1 evőkanálnyi is, a boltiból valamivel többet tegyünk bele.)
  2. Beletesszük a haldarabokat (kivéve a ponty szeleteket). Felöntjük vízzel (kb. 5 literrel). Sózzuk, és teljesen puhára főzzük a halakat, amíg azok szét nem esnek.
  3. Miután megfőttek, egy ritkább szűrőn átpaszírozzuk, majd újra megismételjük egy sűrűbb szövésű szűrőn vagy szitán, hogy egyetlen szálka se kerüljön a halászlébe.
  4. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a halszeleteket és 15 perc alatt puhára főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss