Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajdinás-zöldséges rakottas

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pörkölthöz:
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • pirospaprika
  • kókuszzsír
  • rizstejszín
  • Továbbá:
  • 15 dkg hajdina
  • 60 dkg zöldségmix (karfiol-brokkoli-sárgarépa)
  • 1 tk só
  • oregánó
  • sajt (laktózmentes)

Elkészítés

  1. A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk, kevés kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellfilét, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk, a megmosott, kockára vágott paprikát és paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, egy kevés vizet adunk hozzá, majd összeforraljuk a rizstejszínnel, és félretesszük.
  2. Vizet forralunk a hajdinának, beletesszük a sót, majd a hajdinát. Néhány percig közepes lángon főzzük, majd megpuhult, leszűrjük.
  3.  A zöldségeket egy gyümölcsmosóba tesszük, és átöblítjük (ezt nem kell főzni). Egy nagyobb tálban összekeverjük a pörköltet, a hajdinát és a zöldségeket. Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Glutén-, tej- , tojás-, cukor-, szójamentes, gyorsan elkészíthető egytálétel. Vigyázzunk rá, a hajdinaszemeknek nem szabad kinyílniuk, akkor kocsonyás lesz, és veszít a minőségéből (akárcsak egy szétfőzött rizs). - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss