Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban megpároljuk. Félretesszük hűlni, és hozzákeverjük a tepertőkrémet.
A lisztet összekeverjük a tejjel felfuttatott élesztővel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk közepesen keményre, és 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a hagymás tepertővel, majd pihentetjük. Ismét kinyújtjuk és megkenjük olvasztott zsírral, majd hajtogatjuk (a sorrend mindig ugyanaz legyen), ezt háromszor tesszük, a hajtogatások között 20 percig pihentetjük a tésztát.
A harmadik pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre