Elkészítés: A vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágom, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab.
Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszek, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakom bele, takarékon megdinsztelem. Ha üveges, hozzáadom a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyom, majd megsózom-borsozom ízlés szerint, majd a liszttel meghintem. Hozzáadom a vizet (de levessel is finom), megkavarom, majd hagyom takarékon főni.
Ha a hagymák kellőképpen megpuhultak, leveszem a gázról, és botmixerrel pépesítem, majd hozzáadom a tejszínt, visszarakom a gázra, és hagyom, amíg újra forrni nem kezd.
Közben a kenyeret kockákra vágom, és megsütöm 150°C-on alsó-felső sütéssel, vigyázzunk, nehogy odaégjenek a kockák!
Ha a leves megfőtt és a kenyér kockák is aranybarnák, a levest tányérba szedem, belerakom a kockákat, és reszelt sajtot szórok rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre