Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymakrémleves sajttal és kenyérkockákkal

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágom, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab.

Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszek, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakom bele, takarékon megdinsztelem. Ha üveges, hozzáadom a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyom, majd megsózom-borsozom ízlés szerint, majd a liszttel meghintem. Hozzáadom a vizet (de levessel is finom), megkavarom, majd hagyom takarékon főni.

Ha a hagymák kellőképpen megpuhultak, leveszem a gázról, és botmixerrel pépesítem, majd hozzáadom a tejszínt, visszarakom a gázra, és hagyom, amíg újra forrni nem kezd.

Közben a kenyeret kockákra vágom, és megsütöm 150°C-on alsó-felső sütéssel, vigyázzunk, nehogy odaégjenek a kockák!

Ha a leves megfőtt és a kenyér kockák is aranybarnák, a levest tányérba szedem, belerakom a kockákat, és reszelt sajtot szórok rá.

Megjegyzés

Ha nincs kedvünk vagy időnk a kenyérkockákkal foglalkozni, nyugodtan használhatunk levesgyöngyöt is. - Makino

Ezek is érdekelhetnek

Friss