Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos szilvás-barackos lepény

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 tojás
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 6 szem szilva
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 4 szem barack
  • 1 teáskanál citromlé
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, vagy kivajazunk, kilisztezünk.

2. A szilvát és a barackot kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

3. A fahéjat összekeverjük a 2 kávéskanál porcukorral, majd rászórjuk a szilvára. A barackot meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon be.

4. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját.

5. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.

6. A lisztbe belekeverjük a kukoricalisztet, a sütőport.

7. A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje habot, a rumaromát.

8. Beleöntjük a tepsibe, majd kirakjuk a tetejét felváltva a gyümölcsökkel.

9. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

10. Közben a tetejére a tojásfehérjét kemény habbbá verjük a cukorral.

11. Kivéve a sütőből rákenjük a tetejére a habot, majd visszatesszük, 250 fokon kb. még 5 percig sütjük, amíg szép arany színű nem lesz. Teljesen kihűlve szeleteljük.

Megjegyzés

Ez a recept egy szokványos egyensúly tészta receptje, de én sokalltam a 25 dkg cukrot, így csökkentettem a mennyiséget. Gyümölcsöt pedig bármilyet használhatunk.

Nekem mindig van a fagyómba lefagyasztva tojásfehérje, így bármilyen kevert süti tetejére tehetek habot. Ez a recept is eredetileg hab nélkül lenne, de így jobban néz ki és finomabb is.
- angela63

Ezek is érdekelhetnek

Friss