Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 25 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, vagy kivajazunk, kilisztezünk.
2. A szilvát és a barackot kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
3. A fahéjat összekeverjük a 2 kávéskanál porcukorral, majd rászórjuk a szilvára. A barackot meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon be.
4. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját.
5. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
6. A lisztbe belekeverjük a kukoricalisztet, a sütőport.
7. A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérje habot, a rumaromát.
8. Beleöntjük a tepsibe, majd kirakjuk a tetejét felváltva a gyümölcsökkel.
9. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
10. Közben a tetejére a tojásfehérjét kemény habbbá verjük a cukorral.
11. Kivéve a sütőből rákenjük a tetejére a habot, majd visszatesszük, 250 fokon kb. még 5 percig sütjük, amíg szép arany színű nem lesz. Teljesen kihűlve szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre