Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-rácsos sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 23×38 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál darált keksz
  • A töltelékhez:
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 5-6 db reszelt alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 1 evőkanál durvára vágott dió

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét 23×38 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk, a kikent tepsibe feltetjük.

Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

A tészta megmaradt 1/4 részét kisodorjuk, és vékony csíkokat vágunk, melyet a hab tetejére átlósan, keresztben ráhelyezünk. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss