Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos meggyes-mákos pite

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 18 dkg margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg meggy
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg darált mák
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, összeverjük a porcukorral.

A tésztához, a sütőporral elkevert lisztben a margarint elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk, a hűtőben pihentetjük 1/2 órát, kikent közepes tepsibe nyújtjuk.

A meggybe belekeverjük a pudingport, a mákot, ízlés szerint a fűszereket, a tészta tetejére egyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

A tojás fehérjét a hozzávalókkal kemény habbá verjük, a süti tetejére kenjük, kicsit megborzoljuk, visszatoljuk, és további kb. 10-15 percig sütjük.

A tepsiben kihűtjük, vizes késsel szeleteljük és tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Gaby53 üldte.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss