Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcstorta barackkal, banánnal és szederrel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 29 cm-es formához:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • A forma kikenéséhez:
  • 1 kiskanál margarin
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • gyümölcs (3 db nektarin, 1 banán, szeder)
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és tovább verjük. Majd közékeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg margarint.

A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük, majd kihűtjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük, langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed.

Kirakjuk gyümölcsökkel. 1 csomag színtelen zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.

Ezek is érdekelhetnek