Dolgozzuk össze az átszitált lisztet a tojással, a puha vajjal, egy csipet sóval és a cukorral. Csomagoljuk a tésztát folpakba, és pihentessük a hűtőben 1 órát.
Ezután nyújtsuk kb. 4-5 mm vékonyra, és helyezzük kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy legyen pereme. Szurkáljuk meg villával, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Hagyjuk kihűlni.
A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. A kimagozott és feldarabolt szilvát tegyük edénybe 1 dl vízzel és a cukorral együtt. A keményítőt kevés vízzel keverjük csomómentesre, majd öntsük a szilvához, és főzzük kb. 5 percig, amíg besűrűsödik. Adjuk a masszához a durvára vágott diót és a kinyomkodott zselatint is, és állandó kevergetés mellett melegítsük, amíg a zselatin feloldódik. A keveréket töltsük a kihűlt tésztára, és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre