Elkészítése: A hámozott mandulát egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd megdaráljuk. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a tojást, a mandulát, a lisztet, a sót, a gyömbért és vaníliás cukrot. Tésztává gyúrjuk, és fóliába csavarva két óráig a hűtőben pihentetjük. A hideg tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és szívalakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelelt sütőlemezre rakjuk, és előremelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
A mázhoz a porcukrot és az ételfestéket a vízzel addig keverjük, amíg homogén lesz. A kihűlt aprósüteményeket kidíszítjük (legegyszerűbb papír nyomózsákkal), és hagyjuk, hogy a máz megkeményedjen. Ízlés szerit megszórhatjuk porcukorral. Zárt dobozban tároljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre