Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres pulykával töltött paprika mézes ananászraguval

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • ujjnyi friss gyömbér
  • 4 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 dl olívaolaj
  • bors
  • A mézes ananászraguhoz:
  • 1/2 friss ananász
  • 2 evőkanál akácméz
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A darált pulykamellet sóval, borssal, a meghámozott és finomra reszelt friss gyömbérrel jól összekeverjük. A megmosott paprikák kalapját levágjuk, kimagozzuk, a belsejüket sózzuk, borsozzuk, megtöltjük a fűszeres darált pulykahússal, olajozott tepsibe állítjuk. Ferdén rátesszük a kalapjukat, és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A friss ananász zöldjét levágjuk, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kivágjuk a fás közepét, húsát 2x2 centis kockákra vágjuk. Az akácmézet aranybarnára karamellizáljuk, majd rászórjuk az ananászt, megfuttatjuk, meglocsoljuk a tejszínnel, és ha felforrt, lassú tűzön 1-2 percet pároljuk.

Tálaláskor a forró töltött paprikát tányérra tesszük, és körberakjuk a mézes ananászraguval.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balog Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss