Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gundel palacsintatorta

75 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • A palacsintákhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 4 dl tej
  • A töltelékhez :
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 db narancs vagy citrom reszelt héja
  • 3 dkg mazsola
  • 2 dl tejszín
  • A csokoládéöntethez :
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek rum
  • diónyi vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben, hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Rumban ázott mazsolával, narancshéjjal / citromhéjjal és rummal ízesítjük.
  3. Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét, és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.
  4. Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát, majd így rétegezzük a többi palacsintát is. Végül a tetejére rácsurgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet, és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss