Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázs szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 3 evőkanál dió
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • A grillázshoz:
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzátesszük a lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport. A keményre vert fehérjét apránként hozzákeverjük, majd egy közepes tepsiben 180 fokon megsütjük.

Eközben a tojást a sárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük.

A grillázshoz egy teflonedényben a cukrot aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót. Kiöntjük egy sütőpapírra.

A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük, és apránként hozzádolgozzuk a kihűlt tojáskrémet.

A grillázsra teszünk egy sütőpapírt, és klopfolóval apróra zúzzuk.

A krémmel megkenjük a piskótát, és megszórjuk a grillázzsal. Hidegre tesszük, és miután kidermedt, szeletekre vágjuk.

Megjegyzés

A piskóta lágysága, a krém vaníliás selymessége és a grillázs izgalmas állaga teszi különlegessé és istenivé ezt a süteményt.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss