Elkészítés: A kész réteslapot kettévágjuk, így 2 x 8 darabot kapunk. Jénai tál aljára helyezzük egyik felét, gondosan megkenve olajjal a lapokat.
A tejet alaposan elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliával, a búzadarával és a keményítővel. Kicsit hagyjuk állni, majd a réteslapokra öntjük.
Ráhelyezzük a maradék olajos réteslapokat.
Cukormázat készítünk 1 dl vízzel és 10 dkg cukorral, majd belefacsarjuk 1 citrom levét. A sütemény tetejére locsoljuk egyenletesen.
Sütőbe tolva közepes hőnél kb. 50 percig sütjük. Ha szépen megpirult és felhólyagosodott a teteje, készen vagyunk.
Hagyjuk hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre