Elkészítés: A csirkemellfiléket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A fügét és a szilvát félbevágjuk, a szilvából a magokat kiszedjük. A magok helyére rakjuk a fügét, majd minden húsdarabra rakunk a fügés szilvából, a húst felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük.
Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a hústekercseket minden oldalról megpirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a maradék fügét és szilvát, valamint a bort vagy pálinkát, amellyel a húst puhára pároljuk. A főzés befejezése előtt - ha szükséges - ízesítjük, kissé karamellizáljuk a cukorral.
Köretként zöldborsós-goji bogyós párolt rizst és sült hasábburgonyát készítettem mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre