Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött tönkölylisztes palacsinta

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A palacsinta tésztájához a liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és az olajat. Először egy kevés tejjel összekeverjük, amíg galuskatészta állagúvá válik, majd apránként adogolva a tejet és a szódavizet, palacsintatésztává keverjük. Ezután 30 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén, nagyobb lángon megpirítjuk, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Az utolsó percekben hozzáadjuk a felaprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük.
  3. A palacsintákat olajjal kikent palacsintasütőben  kisütjük a szokásos módon. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. 

Megjegyzés

A tönkölylisztnek köszönhetően egészségesebb, mint a hagyományos, fehér lisztből készült változat, mivel fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalma kiemelkedő. Gyorsan elkészíthető és nagyon tápláló, finom étel. Míg a bekevert palacsintatészta pihen, addig a belevaló gombaragu is elkészül. Érdemes a gombát vékonyabb szeletekre vágni és megpirítani a zsiradékon, mert így sokkal intenzívebb íze lesz a raguban. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss