Elkészítés: Az élesztőt egy kanálka cukorral felfuttatjuk.
A lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját és a sót összedolgozzuk, és ha szükséges, annyi tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát langyos helyen kb. a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet: a paradicsompürét felmelegítjük, hozzáadunk 1 dl tejet és egy csipet sót, majd 1 teáskanál kakukkfüvet, összeforraljuk, majd kihűtjük.
A vékonyra szeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, majd egy csipet sóval és 1 csapott teáskanál fehérborssal fedő alatt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kivajazott-kilisztezett tepsibe terítjük, rásimítjuk a szószt, rátesszük a gombát, a reszelt sajtot, majd a szalámiszeleteket.
Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle enyhén meg nem pirul. Ha a sajt előbb kezdene pirulni, hogy meg ne égjen, borítsunk rá papírt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre