Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk, majd az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk. Az utolsó 2-3 percre hozzádobjuk a spenótot is, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon. Hagyjuk hűlni, míg a tésztával dolgozunk.
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, a tésztát megfelezzük, mindkettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral fedett sütőlapra helyezzük.
A pirított gombához és spenóthoz keverjük a tejfölt, a ricottát, sót és borsot, összeforgatjuk, majd a tésztán elegyengetjük. Ráfektetjük a másik tésztalapot, közepébe keresztet vágunk, és a tésztát kihajtjuk.
Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre