Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-spenótos-ricottás pitetorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 6 evőkanál hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg gomba (bármilyen gomba lehet, de erdei gombával keverve még finomabb)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 nagy marék zsenge spenótlevél
  • 12,5 dkg ricotta
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk, majd az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk. Az utolsó 2-3 percre hozzádobjuk a spenótot is, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon. Hagyjuk hűlni, míg a tésztával dolgozunk.

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, a tésztát megfelezzük, mindkettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral fedett sütőlapra helyezzük.

A pirított gombához és spenóthoz keverjük a tejfölt, a ricottát, sót és borsot, összeforgatjuk, majd a tésztán elegyengetjük. Ráfektetjük a másik tésztalapot, közepébe keresztet vágunk, és a tésztát kihajtjuk.

Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Megjegyzés

Quiche-nek is elkészíthetjük ezt a sós pitetortát, ha a teljes tésztamennyiséggel kibéleljük a formát, majd 2 dl tej és 3 felvert tojás elegyét (sóval, borssal fűszerezve) a töltelékre locsolva sütjük meg.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss