Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaropogós sajtmártással

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tej vagy főzőtejszín
  • késhegynyi majoránna
  • vágott petrezselyemzöld
  • bors
  • 5 dkg füstölt reszelt sajt
  • A kisütéshez:
  • olaj
  • A sajtmártáshoz:
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál vaj
  • csipet só
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágtam, olajon megpároltam, majd rátettem a szeletelt gombát. Zsírjára sütöttem, fűszereztem, rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet, hozzákevertem a lisztet, a reszelt sajtot és a tejet, majd összefőztem. A tűzről levéve kicsit hagytam hűlni, hozzákevertem a tojássárgákat és a zsemlemorzsát. 1/2 órát hagytam állni, hogy megduzzadjon a zsemlemorzsa, könnyen lehessen formázni.

Vizes kézzel rudakat formáztam, zsemlemorzsába mártottam, és olajban kisütöttem.

A sajtmártáshoz a tojásokat felverjük a vajjal, hozzákeverjük a tejet is.
Vízgőz felett jól besűrítjük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig keverjük gőz felett a keverőgépünkkel, míg a sajt elolvad. Felforralni nem szabad! Ízesítsük sóval és borssal.

A gombaropogóst a sajtmártással, párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Sajtmártást többféle módon készíthetünk, most ezt a változatot készítettem a gombaropogós mellé. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss