A hagymát és a megtisztított gombát felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikát, a csilit, majd a paradicsomot és a gombát, majd megfűszerezzük. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntjük a vörösbort. Végül belekeverjük a tejföl felét.
Közben elkészítjük a galuska tésztáját: a tojást összekeverjük a liszttel, az aprított petrezselyemmel és a vízzel. A masszát sós, forró vízbe szaggatjuk, majd pár perc után kikanalazzuk a vízből.
Tálalásnál a tányérra szedjük a galuskát, teszünk rá vajat, mellé szedjük a gombapaprikást. Kanalazunk rá tejfölt, és egy csilivel díszítjük.
Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem rizzsel, tésztával, krumplival, vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!