Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofri rebarbarakompóttal

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Megszórjuk a cukorral, és kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg levet enged.
  2. Nagyobb edényben felforralunk fél dl vizet a citromhéjjal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a rebarbarát a levével együtt, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. A keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a rebarbarához keverjük. Egyet forralunk rajta, félrehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A gofrihoz a lágy vajat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és kanalanként a tojásos masszába keverjük. Végül a tejet is hozzáöntjük, és alaposan eldolgozzuk.
  4. A gofrisütőt az előírásának megfelelően előmelegítjük, és megkenjük egy kevés vajjal. Beleadagoljuk a masszát, és 4-5 perc alatt megsütjük a gofrikat. Tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral, és a rebarbarakompóttal tálaljuk. Vaníliafagylaltot is kínálhatunk hozzá. 

Megjegyzés

Vastagabb palacsintával is kitűnő! Fahéjas tejszínhabbal még finomabb! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss