A palacsinta hozzávalóit a kakaópor és a vaníliakivonat kivételével csomómentesre keverjük, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. Ezután a masszát kettéválasztjuk, az egyikbe belekeverjük a vaníliát, a másikba a kakaóport, majd egy vékonyan kiolajozott, kisebb méretű (kb. 20-22 cm) serpenyőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, és 8 kisebb golyót formázunk belőle, melyeket félreteszünk. A maradékhoz hozzákeverjük a porcukrot és a rumot, majd habosra keverjük a mascarponéval.
A palacsintákat felváltva rétegezzük a krémmel, végül megkenjük a tetejét és az oldalát is. A félretett gesztenyegolyókat félig megmártjuk a felolvasztott csokoládéba, és sütőpapíron dermedni hagyjuk, majd kirakjuk vele a torta tetejét. 2-3 órára hűtés után kakaóporral meghintve kínáljuk.