Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mascarponés palacsintatorta

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 mk só
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 ek rum
  • 25 dkg mascarpone
  • A díszítéshez:
  • gesztenyepüré
  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • kakaópor

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit a kakaópor és a vaníliakivonat kivételével csomómentesre keverjük, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. Ezután a masszát kettéválasztjuk, az egyikbe belekeverjük a vaníliát, a másikba a kakaóport, majd egy vékonyan kiolajozott, kisebb méretű (kb. 20-22 cm) serpenyőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.
  2. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, és 8 kisebb golyót formázunk belőle, melyeket félreteszünk. A maradékhoz hozzákeverjük a porcukrot és a rumot, majd habosra keverjük a mascarponéval.
  3. A palacsintákat felváltva rétegezzük a krémmel, végül megkenjük a tetejét és az oldalát is. A félretett gesztenyegolyókat félig megmártjuk a felolvasztott csokoládéba, és sütőpapíron dermedni hagyjuk, majd kirakjuk vele a torta tetejét. 2-3 órára hűtés után kakaóporral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss