Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyekrémes kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 bő evőkanál kakaópor
  • 1/2 dl olaj
  • csipet só
  • A gesztenyekrémhez:
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • A tetejére:
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • gesztenyemassza

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben piskótát sütünk, előmelegített 180 fokos sütőben.
Sütőpapírral bélelt tálcára borítjuk a tésztát, a sütőpapírt lehúzzuk a tetejéről.

A krémhez a pudingport a tejjel és 5 dkg cukorral összefőzünk, kihűtjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük apránként a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingkrémmel habosra dolgozzuk a krémet, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

A tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, a krémre kenjük, krumplinyomó segítségével gesztenyemasszával díszítjük.

1-2 órás hűtés után szeleteljük, és tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss