Elkészítés: A hagymákat, a bazsalikomlevelet, az uborkát, a chilipaprikát és a paradicsomot feldarabolom, az újhagyma zöld részéből félreteszek. A többit beteszem egy keverőtálba, fűszerezem, locsolok rá olívaolajat, citromlevet, Worcestershire szószt, vörösbort, teszek bele egy kis szelet szikkadt kenyeret darabolva. Botmixerrel összekeverem, pűrésítem. Lehet beletenni egy kevés cukrot is. Beteszem a hűtőbe.
Egy kevés lilahagymát, sárga kalifornia paprikát, csípős hegyes zöld paprikát, uborkát apróra vágok, s tálaláskor a levesre szórom, teszek rá egy bazsalikom levelet.
Ha nem tudtuk eléggé lehűteni, tehetünk bele jeget.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre