Elkészítés: A pulykaszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, egy csipet sóval, borssal megszórjuk.
1 vékony szelet mortadellát és 1 szelet emmentáli sajtot /amik akkorák, mint a hússzeletek/ ráhelyezzük a pulykamellekre.
A tehéntúróhoz hozzáadjuk az 1 db kockasajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet, alaposan összedolgozzuk, és a húsokon fekvő
sajtszeleteket megkenjük vele.
Óvatosan feltekerjük a töltött szeleteket, ügyelve, hogy a töltelék ki ne buggyanjon, zsineggel szorosan megkötözzük.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az étolajat és a 3 dkg vajat, erős tüzön átforgatjuk benne a hústekercseket, majd megöntözzük a fehérborral, a levét teljesen elfőzzük.
Közben kevés forró vízben feloldjuk a fél húsleveskockát és a 2 dkg paradicsompürét, és a húsokra öntjük.
Ezután mérsékeljük a tüzet, és fedő
alatt puhára pároljuk.
Előmelegített tálra szedjük, a zsineget eltávolítjuk, és azonnal, nagyon forrón tálaljuk!
Köretként burgonyakrokettet kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre