Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag hústekercs

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykaszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, egy csipet sóval, borssal megszórjuk.

1 vékony szelet mortadellát és 1 szelet emmentáli sajtot /amik akkorák, mint a hússzeletek/ ráhelyezzük a pulykamellekre.

A tehéntúróhoz hozzáadjuk az 1 db kockasajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet, alaposan összedolgozzuk, és a húsokon fekvő
sajtszeleteket megkenjük vele.

Óvatosan feltekerjük a töltött szeleteket, ügyelve, hogy a töltelék ki ne buggyanjon, zsineggel szorosan megkötözzük.

Egy serpenyőben megforrósítjuk az étolajat és a 3 dkg vajat, erős tüzön átforgatjuk benne a hústekercseket, majd megöntözzük a fehérborral, a levét teljesen elfőzzük.

Közben kevés forró vízben feloldjuk a fél húsleveskockát és a 2 dkg paradicsompürét, és a húsokra öntjük.

Ezután mérsékeljük a tüzet, és fedő
alatt puhára pároljuk.

Előmelegített tálra szedjük, a zsineget eltávolítjuk, és azonnal, nagyon forrón tálaljuk!

Köretként burgonyakrokettet kínálunk.

Megjegyzés

A receptet Sipos B.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss