Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-mázas csirkeszárny mogyorós hajdinasalátával

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 csirkeszárny
  • 3 evőkanál ras el hanout (arab fűszerkeverék)
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • gránátalmaszirup
  • A salátához:
  • 25 dkg hajdina
  • 12 dkg kerekszemű mogyoró
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor metélőhagyma vagy újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • bors

Elkészítés

Ekészítés: A szárnyakat alaposan megtisztítjuk. Tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk a ras el hanout fűszerkeverékkel, rácsorgatjuk a mézet, az olajat és a gránátalmaszirupot.

200 fokra előmelegített sütőben először fólia alatt, hogy megpuhuljon betesszük a sütőbe, önthetünk alá egy kevés vizet is. Majd mikor már kezd puhulni, az alufóliát eltávolítva további kb. 15 perc alatt grill fokozaton szép barnára sütjük.

Közben a hajdinához egy lábasban vizet forralunk, amikor forr a főzővizünk, enyhén megsózzuk, és beleöntjük a hajdinát, közepes lángon, időnként megkavargatva kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük hűlni, célszerű akár egy laposabb tálba önteni, úgy hamarabb kihűl.

A mogyorószemeket félbevágjuk vagy kissé megtörjük, de nem szükséges apróra. A friss zöldfűszereket felaprítjuk. A kihűlt hadinához keverjük a mogyorót és a zöldfűszereket, olívaolajjal és balzsamecettel kikeverjük, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Langyosan vagy hidegen a mázas csirkeszárnyakkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss