Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkemell ananásszal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál nyers nádcukor vagy barna cukor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1-1,5 evőkanál paradicsompüré
  • 1 doboz /kb. 400 g/ konzerv ananász /körszeletes6
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál tört chili
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
  • 1-1,5 evőkanál olaj
  • A díszítéshez:
  • friss koriander vagy petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Közepes nagyságú serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, amit szintén felforrósítunk. A forró olajon a húsok mindkét oldalát pár percig sütjük.

Közben egy tálkában összekeverjük a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és az ananász levének nagy részét.

A serpenyőben a megsütött hússzeleteket kissé félrehúzzuk, mellétesszük az ananászkarikákat, kissé karamellizáljuk. Rászórjuk az ötfűszer keveréket és a tört chilit, együtt sütjük 1-2 percig, majd ráöntjük a szójaszószós keveréket, a hús puhulásáig alacsony hőfokon lefedve pároljuk, ez pár percig tart, majd hozzáadjuk a vajat, amivel lágyabbá és sűrűbbé tesszük a szószt.

Rizzsel tálaljuk, megszórjuk friss korianderrel vagy petrezselyemmel.

Megjegyzés

Friss ananásszal még finomabb. Ügyeljünk a több íz összhatására (harmóniájára, pl. édes-csípős stb.), a fűszerek mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtassuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss