Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Közepes nagyságú serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, amit szintén felforrósítunk. A forró olajon a húsok mindkét oldalát pár percig sütjük.
Közben egy tálkában összekeverjük a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és az ananász levének nagy részét.
A serpenyőben a megsütött hússzeleteket kissé félrehúzzuk, mellétesszük az ananászkarikákat, kissé karamellizáljuk. Rászórjuk az ötfűszer keveréket és a tört chilit, együtt sütjük 1-2 percig, majd ráöntjük a szójaszószós keveréket, a hús puhulásáig alacsony hőfokon lefedve pároljuk, ez pár percig tart, majd hozzáadjuk a vajat, amivel lágyabbá és sűrűbbé tesszük a szószt.
Rizzsel tálaljuk, megszórjuk friss korianderrel vagy petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre