Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt csülök tarkababos káposztával

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, és 1 napra beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, a levét leöntjük, és friss vízben puhára főzzük. (Kuktában főzve a főzési idő lényegesen lecsökkenthető.)
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével.
  3. Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, és ha szükséges, kevés csülöklét öntünk rá. A főzés vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  4. Amikor teljesen puhára főtt, megszórjuk a finomra vágott petrezselymzöldjével. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott csülök mellé tálaljuk. Adhatunk hozzá tejfölt is.

Megjegyzés

Ez az étel a magyar konyha ínyencségei közé tartozik, ezért ajánlom Magyarország legjobb ételei közé. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss