Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és felforrósított olajon megfonnyasszuk, majd hagyjuk hűlni. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk.
A darált húst tálba tesszük, összedolgozzuk a kihűlt hagymakeverékkel és a kinyomkodott zsemlével. Sózzuk, borsozzuk, őrölt pirospaprikával és a majoránnával ízesítjük.
A masszából 8 db lapos húspogácsát formázunk. A felső részükbe kis mélyedést nyomunk. Ezután meghempergetjük mindet a zsemlemorzsában. A fasírtokat kis adagokban aranyszínűre sütjük felforrósított olajban.
A fasírtmélyedésbe 1-1 szelet sajtot teszünk, majd mindegyikbe 1-1 db fürjtojást ütünk. Forró grillbe, sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.