Elkészítés: A tésztához összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel. Hozzáadjuk a sót és a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, 2-3 evőkanál hideg vizet teszünk hozzá. A kapott tésztát letakarva 30 percen át pihentetjük hűtőben.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kivajazott, lisztezett sima aljú piteformába tesszük úgy, hogy a széle 2 cm magas legyen. A felesleges tésztát késsel körben levágjuk, így egyenletes lesz.
A tésztát villával megszurkáljuk, és a kimagozott, felezett vagy negyedelt szilvákkal sűrűn kirakjuk a formát. Megszórjuk barnacukorral, őrölt fahéjjal, és 200 C-fokosra előmelegített sütőben 10 percen át sütjük. Ez idő eltelte után ráöntjük a tejszínnel, cukorral elkevert tojásokat, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Közben az előbb levágott tésztát lereszeljük a reszelő durva oldalán, és rászórjuk a sütemény tetejére, majd tovább sütjük 15-20 percen át, míg a tejszínes tojás meg nem köt. A sütőből kivéve pihentetjük, majd felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre