Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia narancsos savarin

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 16 szelethez:
  • 3 narancs
  • 20 dkg cukor
  • A tésztához:
  • 4 tojás 5
  • 30 dkg lágy vaj
  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • sárgabaracklevár

Elkészítés

Elkészítés: 1. A narancsokat alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot felforraljuk 3 dl vízzel, a narancsszeleteket beletesszük, lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A szeleteket kiszedjük sütőpapírra, és hagyjuk lecsepegni.

2. A tésztához a tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a likőrt. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a sütőporral, egy csipet sóval, és a masszába dolgozzuk.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy savarin formát, és kibéleljük a narancsszeletekkel. Óvatosan belesimítjuk a tésztát – vigyázzunk, hogy a szeletek ne mozduljanak el. A sütőben kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

4. A sárgabaracklekvárt megmelegítjük. A savarint óvatosan tálcára borítjuk, és megkenjük a lekvárral, ettől szép fényes lesz. Hagyjuk megszáradni, majd szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss