Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia krémes V.

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • kevés tej
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojássárga
  • 6 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • A tejszínhez:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • A karamellhez:
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál forró víz

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük.

A krémhez a 2 csomag vaníliás pudingport a 2 evőkanál liszttel összekeverjük, majd kevés vízzel kikeverjük, hozzáadva a tojássárgát, majd a vízzel sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kikevert porcukros vajat.

A tejszínt keményre verjük a habfixálókkal.

Az egyik kisült lapon elosztjuk a vaníliás krémet, majd a tetején a tejszínhabot, befedjük a másik lappal.

A karamellhez a hozzávalókat összekeverjük, felhevítjük, majd a tészta tetejére öntjük. Néhány óra pihentetés után tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss