A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután, enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk: kör alakokat a töltött kalácshoz, csillag alakokat a díszítéshez. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A kisült mézeseket tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
A finomlisztet, a porcukrot és a vanília aromát eyg lábasban összekeverjük, majd a tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk a margarint.
A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a krémmel: egy kör alakú tészta, krém, és a tetejére megint egy kör alakú tészta.
Egy lábasban vizet forralunk, és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a tojásfehérjét. Gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Akkor van készen, ha tejfölszerű az állaga. A mézeskalácsok tetejét ezzel a szép fehér mázzal megcsurgatjuk, vagy egy habzsákba vagy zacskóba töltve "megírjuk".
Mikor a máz kezd megszilárdulni, akkor a mézeskalács csillagokkal, cukorgyönggyel díszítjük a süteményünket.