Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás sertéssült zöldségekkel

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst vágjuk fel nagyobb kockákra. A zöldségeket karikázzuk fel vastagabbra, a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a hagymát pedig negyedeljük fel. A bacont vágjuk kisebb kockákra.

A feldarabolt zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze. A feldarabolt húst ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és úgy süssük pirosra.

Az elősütött húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával. Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük a hús köré, majd ízlés szerint szórjuk meg a zsályával és az egész rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le a tepsit fóliával.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé még salátát is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss