A vékonyra szeletelt gombát a vajban sóval, borssal, finomra vágott petrezselyem zöldjével puhára pároljuk, hogy levét elfője.
A halat 6 részre vágjuk, besózzuk, majd a lisztbe, a tojások fehérjével elkevert egész tojásba és a morzsába forgatva a forró zsírban kirántjuk.
Elkészítjük a Mornay-mártást, mely a fenti anyagokból úgy készül, mint egy besamelmártás.
Egy nagy tálban szétterítjük az angolos parajt, erre helyezzük (nem közvetlen egymás mellé!) a rántott halat, tetejére elosztjuk a gombát, majd az egészet beborítjuk a Mornay-mártással. Végül meghintjük az 5 dkg reszelt sajttal, megöntözzük a 2 dkg olvasztott vajjal, és forró sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre