Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-fokhagymás csigák radicchióval és mentával

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A radicchiót felaprítjuk, 10 dkg olvasztott vajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A tésztához az élesztőt kézmeleg tejben felfuttatjuk, majd a liszt, a cukor és olívaolaj hozzáadásával laza tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a radicchiót, rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk a felaprított mentával, majd a kakaós csigához hasonlóan feltekerjük, kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kész csigákat egy kerek sütőformába egymás mellé fektetjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Remek vendégváró, sör- vagy borkorcsolya.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss